Макар да не сме членове на Сдружението за модерна търговия,

...
 Макар да не сме членове на Сдружението за модерна търговия,
Коментари Харесай

МЕТРО: Обединихме се в името на бг храните

 

Макар да не сме членове на Сдружението за съвременна търговия, ние споделяме всичко, записано в съглашението с държавното управление. Имаме 300 местни производители, които доставят в магазините ни, съобщи шефът на МЕТРО Георги Гърневски.  Не е време за напрежение в този момент, нито за тежки полемики, би трябвало да се обединим, тъй като всички са в мъчно състояние, добави той.

Ще намерим най-хубавите способи да сме от изгода на обществото. Постановлението съответствува с нашата стратетия, която е - продукцията от полето би трябвало най-бързо да стигне до потребителите, а българските сортовете да се запазят. Ще помогнем на производителите, да не се тормозят, сподели Гърневски.  

От 3 години прилагаме тази мярка, имаме опит с министерството. Това, което вършим, е: През районните звена на министерството откриваме срещи с производители, които са виновни. Досега сме имали над 2000 срещи, те не престават и в този момент към този момент с видеосрещи, сподели Гърневски.

По отношение на спекулата, той съобщи, че от тяхната страна това е изключено. По отношение на повишаването на лимоните напомни, че Турция е затворила границите си и това основава прочут недостиг и повишаване на стоката. Същото е и с джинджила, защото Китай не насмогват за износа към Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР